טשולנט אמיתי של למביאסי • שעה עם בשר

יוחנן למביאסי 4 Comment on טשולנט אמיתי של למביאסי • שעה עם בשר
23:00
27.04.24
אתר קול חי No Comments on פרק ביצועים אחרון: אלו הקלידנים הטובים שיעלו לשלב הבא • צפו

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

חמין עוף של יוחנן

6 מנות

מרכיבים:
כוס שמן קנולה
2 בצל חתוך לקוביות קטנות
4-6שיני שום כתוש
1כף דבש
1כף תבלין לסטייק
1כף פפריקה מתוקה
1כפית רוזמרין
1כפית טימין
1 עוף מחולק ל6 חתיכות
מלח ופלפל גס
6 תפוחי אדמה קולפים וחתוכים לחצי
כוס גריסים

אופן ההכנה
• לטגן בתוך סיר באש בינוני עד גבוה את הבצל שום אם כל התבלינים במשך חמש דקות
• להוסיף את הדבש ולהמשיך לבשל עוד דקה
• להוסיף את העוף להפוך אותו כמה פעמים
• להוסיף את התפו"א והגריסים מעל העוף ואז להסיף מים עד שיכסו את התפו"א
• להביא לרתיחה ואז להוריד את האש ולהמשיך לבשל במשך שעה
• להשים על הפלטה לפני שבת

 

טשולנט אמיתי

6 מנות

מרכיבים
2תפו"א קלוף וחתוך
2 בצל בינונים חתוחים לקוביות גדולות
קילו פלנקן חתוך ל4-6 פרוסות
¼ כוס שמן
חצי כף פלפל גרוס
3 כוס גריסים /4
1 כוס שועית אדומה
2 כפות פפריקה מתוקה
2 כפות דבש
3 כוסות מים
2 כוכב אניס

אופן ההכנה
• לטגן את הבצל והבשר עד שיהיה חום בהיר
• להוסיף פפריקה מלח ופלפל
• להוסיף את הדבש ולטגן עוד דקה
• להוסיף את הגריסים והשועית
• להוסיף מעל את התפו"א והכוכב אניס
• להוסיף את המים על אש גדולה עד לרתיחה ואז להמניך את האש ולהמשיך לבשל 4 שעות
• לכבות את האש ולהשים על הפלטה

שירין פולו

8-10 מנות
מרכיבים
חצי כוס סוכר
שלוש רבעי כפית זעפרן קטוש
שלוש רבעי קליפת תפוז חתוכים לפסים דקים
1 כף מי ורדים
4 כוסות אורז פרסי
2 כפות מלח גס
חצי כוס חלב קוקוס
חצי כוס שמן קנולה
2 כפות מרגרינה בטעם חמאה
שלוש רבעי כוס גזר מגורד
חצי כוס שקדים חתוחים לפרוסות
חצי כוס פיסטוק

אופן ההכנה
• להביא את הסוכר את חצי כפית הזעפרן ואת חצי כוס מים לרטיחה
• להוסיף את כליפות תפוז
• ולבשל אותם את שיתרכחו בין 8-10 דקות
• לתת לסירופ להיתקרר ואז להסיף את המי ורדים

הכנת האורז

• לשתוף את האורז את שהמים יהיו צלולים
לבשל את האורז אם 4 כוסות מים עד שהאורז יתחיל לצוף זה יקח כ12 דקות
• לשנן את האורז מהמים ואז להחזיר את האורז לסיר
• לעשות 5 חורים באורז ולישפוך על זה את החלב קוקוס ורבע כפית זעפרן ולהמשיך לבשל על אש בינונית במשך רבע שעה
• להמיס את המרגרינה אם כוס אחד מים ולשפוך על האורז ולהמשיך לבשל על אש קטן למשך 35 דקות [האורז למטה יהפך לפריך וזהוב]
• לעברב את האורז להוסיף את הסירופ תפוז והגזר והשקדים והפיסטוק

מלבי

6-8 מנות
מרכיבים
2 וחצי כוסות חלב או חלב קוקוס
5 כפות אבקת סחלב
להגיש שקדים ופיסטוק
סירופ תות

אופן ההכנה
• לערבב את החלב וסחלב בתוך קערה עד שיהיה סמיך
• להשים בתוך סיר ולערבב עד לרתיחה על אש בינונית
• לשפוך את המלבי לתוך כוסות ומאל זה להסים את הסירופ תות
• ואז לפזר קצת שקדים ופיסטוק



4 תגובות

מיין תגובות
  1. 4

    אשמח לקבל את המתכון של הקציצות עם הפטריות שנתת שבוע שעבר.
    תודה

  2. 3

    נהניתי מאד מהתוכנית יישמתי את המתכון של המלבי היה מעולה
    האמת שניסיתי והצלחתי מאד עם המתכון המעולה שנתנה הגברת לאופר
    כנראה שמוסיקה ואוכל הולכים יפה וטוב ביחד יישר כח

  3. 2

    חמין לא צריך לבשל 4 שעות, מספיק שעה וחצי וישר על הפלטה
    עד שבת בבוקר הוא יתבשל היטב

  4. 1

    ככה גם אני חשבתי
    אבל כשניסיתי לבשל 3 שעות ויותר לפני שבת
    ראיתי את ההבדל!